İSTEDİM Kİ BİLİNEYİM!

Ön Kapak
Rating Academy Ar-Ge Yazılım Yayıncılık Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi, 20 Mar 2020 - 186 sayfa
'İstedim ki bilineyim!' Kimlik-Bellek kavramları üzerine inşa edilmiş bir yerleştirmedir. Bu yerleştirme kimlik zenginliğimin içine ilave olan anne kimliğim ile başlayan bir sürecin dışa vurumu gibidir. Yaşanan anılar iyi ya da kötü diye sınıflandırılmadan farklı zamanlarda elimdeki en tanışık olduğum malzemeye aktarılmış (bu kimi zaman mürekkep, kimi zaman fotoğraf, kimi zaman çamur olmuştur. .. ) ve sonradan bir araya getirilmiştir. İnsanın yaşarken, içindeyken çok da doğru anlamlar veremediği her olay gibi yaşanan süreç, sıkıntıların bitti denmesinin üzerine anlamlanmaya başlamıştır. Kurulan bu anlam bağları, bir yerleştirme ile bir araya getirilmiş ve sıkıntıların arkada bırakılmasının bir işareti gibi, bir mühür gibi olayları kilitlemiştir. Sıkıntılar bitınez elbet, biri ardına biri gelir -ki benim yaşamımda öyle de olmuştur-. Şimdi bedenimin mühürlendiği bir noktadan bunları yazarken sabır ve acının tanımlarını tekrar kuruyorum. Yaşanan her tecrübe ve bütün yaşanmışlıklar bir ağırlık gibi ayak bileğimden beni aşağı doğru çekerken, her defasında yukarı çıkmak için çırpınmak yerine suyun keyfini çıkarmayı tercih ediyorum. 
 

Seçilmiş sayfalar

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında (2020)

Kimlikle ilgili bir okumanın ardından bu soruya cevap vermek oldukça zor. Kısaca başlıklar koymak gerekirse; Seramik Sanatçısı & Akademisyen & Anne denilebilir. Kurulan her cümle yazılan her kelime kimliğimizi belirleyen semboller aslında.

Tuba Korkmaz 1980 yılında Diyarbakır'da doğmuş bir Çanakkaleli. Sanat eğitimi on dört yaşındayken Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde, seramik yolculuğu ise lisans eğitimi ile birlikte Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 1998 yılında Seramik Bölümü’nü kazanmasıyla başladı. Seramik bölümünü kazandıktan sonra öğrendi ki babaannesinin babası da Şumnu’dan göçerken elinde sanatıyla gelmiş Biga’ya. ‘Çamurdan bir kuş yapardı sanırsın uçacak’ diye anlatıldı ona Künkçü Mehmet Dede. Yüksek Lisans derecesini yine aynı üniversiteden 2006 yılında yazdığı Günümüz Seramik Sanatında Kadın Figürlerinin Araştırılması başlıklı teziyle aldı. Plastik sanatlarda figüre karşı ilgisi bu çalışmasıyla daha da perçinlendi. Sanatta Yeterlik eğitimini Marmara Üniversitesi’nde 2016 yılında Kimlik-Bellek: ‘İstedim ki Bilineyim!’ başlıklı eser metniyle tamamladı. Bugüne kadar yedi kişisel sergisi olan ve birçok karma sergiye de katılmış Tuba Korkmaz halen çalıştığı kurumda ders vermeye ve kendi atölyesinde üretim yapmaya devam etmektedir.

Kaynakça bilgileri