Leş

Ön Kapak
Habitus Kitap, 15 Mar 2021 - 88 sayfa
Böyle yaşarken bu dünyada yapayalnız olduğunu düşünüyorsun. Ama yalnız değilsin. Geceleyin mutfakta oturuyorsun ve sokağa bakıyorsun, karanlığa. Bir sürü insanın daha pencerelerinde ışık var. Onlar da birilerini bekliyorlar. Sen bunu fark edemiyorsun çünkü her zaman tek başına oturuyorsun ve bekliyorsun ve giderek başka hiçbir şey düşünmemeye başlıyorsun. Yalnız olmadığını öğrendiğinde biraz da olsun hafifliyor ruhun.

Kitabın içinden

Seçilmiş sayfalar

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında (2021)

1978’te Rusya’da doğru. Onlarca oyun ve senaryo kaleme aldı. 2001 yılından beri ‘May Readings’, ‘Lubimovka’ ve ‘Yeni Drama (New Drama) Oyun Yazarlığı’ festivallerinin devamlı katılımcısıdır. Bu bağlamda kardeşiyle birlikte kaleme aldığı oyunlarla Rusya’daki Yeni Drama akımının öncüsüdür. Royal Shakespeare Company, The Baltic House, Verbatim in Gorky Leninskiye (Rusya, British Council ortaklığıyla), Free Theatre, Sibaltera ve Euroasia adlı festivallerde atölye çalışmalarında bulunmuştur.

St. Petersburg Devlet Tiyatro Akademisi Drama Fakultesi Sinema ve Tiyatro Oyunculuğu ve Tiyatro Yönetmenliği Bölümleri’nden mezun oldu. Tatbikat Sahnesi, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Tatavla Sahne ve Oyuncular Tiyatrosu’nda oyuncu olarak yer aldı. 2011 yılında kurduğu Yeni Drama Tiyatrosu’nda Mikhail Durnenkov’un Leş isimli oyununu ve Danila Privalov’un 5/25 isimli oyununu sahneledi. Sinema filmlerinde ve dizilerde de oyunculuk kariyerine devam eden Ömer Akgüllü, halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde dersler vermeye devam etmektedir.

Kaynakça bilgileri