Sümer Tabletleri: İnsanlık Tarihine Yön veren Millet; Sümerler...

Ön Kapak
noktaekitap, 8 Oca 2017 - 389 sayfa

Bildiğiniz gibi; Sümerler, insanların ilgisini hep çeken ve magazinel bir konudur. Kıyısından, köşesinden konuşulur ama hemen her konuda olduğu gibi, gerçekte bir şey bilinmediğinden, hep havada kalır. Oysa Sümerlerin bu kadar öne çıkma sebebi, onların tabletlerinin yaratılışı anlatmasıdır. Akıllara durgunluk verecek şekilde en ince detaylarıyla uzaylıların Dünya’ya gelişi, geliş sebebi, gelirken geçtiği gezegenlerin detaylı bilgileri gibi konular paylaşılır. Dünyalı Sümer halkı onlara Tanrılar der, onlar için çalışır, kutsar ve bu durumu yadırgamaz.

İlk tablette Nibiru denilen gezegende yaşayan halkın, iklimin bozulması sonucu, atmosferi düzeltmek için araştırmalara girmesi, asteroid kuşağı ötesinde, Dünya’nın da bulunduğu gezegenlerde, atmosferi düzeltmek için gerekli olan altının bulunduğunun keşfedilmesi, bu arada da yaşadıkları iktidar savaşları anlatılıyor. Daha sonraki tabletlerde hep kral olarak göreceğimiz Anu sonunda kral olur ve diğer tabletlerde de hep o kral kalır. Anlatıcı Enki Anu’nun ilk oğludur fakat cariyeden olma oğlu olduğundan, ilk oğul sayılan Enlil veliahttır. Marduk Enki’nin oğludur. Ninharsağ Anu’nun kızı ve başka anneden olma Enki ve Enlil’in kız kardeşidir. Enlil Ninharsağ ile evlenir. Tanrılar da evlilikler hep bu şekilde olmaktadır. Kız kardeş, yiğen yada torunları hatta kızları ile evlenmektedirler. Ninurta, İşkur ve Nannar Enlil’in, Nergal, Gibil, Ningişzidda ve Marduk Enki’nin oğludur. Şimdi artık tabletleri okumaya başlayabiliriz.  

 

Seçilmiş sayfalar

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında (2017)

İbrahim SARI, 1963 yılında, fakir bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi…

Kendi deyimiyle HAYAT üniversitesini okudu.

Topraktan geldi toprağı sevdi..

Hayatı çile ve zorluklarla geçti…

Allah için kandırılmaya razı gelen yazar, Dünyaya farklı bir gözle baktı… İnsanlar onu anlamazsa bile o insanları anlamaya çalıştı..

Yunus Misali yaratılanı yaratandan ötürü seven yazar;

Dini, bilimsel ve siyasi konularda pek çok eser hazırladı. Bunların yanı sıra, yazarın ilim dünyasına yönelik çok önemli eserleri bulunmaktadır.

Kaynakça bilgileri