Cennetin Lobisinde Sohbet: Bilinçli Ritmik Yaşam

Ön Kapak
Sokak Kitapları Yayıncılık, 1 Eki 2014 - 96 sayfa

Artık, karmaşık düşüncelerden uzak, huzurlu ve mutlu yaşam yolunda ilerlemeye hazırlanın. 

Bireysel, Aile, Mesleki, Sosyal ve İletişim... 

Yaşamda neler istiyorum? 

Nereye gidiyorum?

Neden?

Nasıl? 

Bu kitaptaki sohbetin sonunda, yukarıdaki sorularla ilgili cevaplarınızı ve ne yapmanız gerektiğini net olarak tanımlayacaksınız. 

Cevaplarınızın arka arkaya gelmesi sizi şaşırtmasın. Onlar zaten hep zihninizdeydi. Sizin farkına varmanızı bekliyorlardı. Artık, karmaşık düşüncelerden uzak, huzurlu ve mutlu yaşam yolunda ilerlemeye hazırlanın! 

İnsan mükemmel bir varlık ve kendini tanıdığı ölçüde bu mükemmelliği yaşıyor. 

 

İçindekiler

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında (2014)

 1962 yılında Ankara‘da doğdu. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra eğitimine yurt dışında devam etti. 


Mesleki kariyerine dans alanında Çetin Cengiz ve Sait Sökmen’le başladı ve kendi dans akademisini kurdu. İnsanın ruhsal ve bedensel sağlığının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği inancıyla, çalışmalarına psikoloji alanında ağırlık verdi. Bu kapsamda, İtalya, Fransa ve Hollanda'da koreografi ile beraber drama ve psikoloji eğitimleri aldı; 

Dansın sanat dalı olmasının dışında, insanlığa faydalı olabilecek birçok yönü olduğuna inanan Tuncay Vural, Türkiye'nin ilk ve tek markalaşmış spor aktivitesi olan "StyleGym" projesini 2003 yılında hayata geçirdi. 2005 yılında ise gelen talepler doğrultusunda hazırladığı StyleGym dvd’si bugün de ilgili tüm satış noktalarında bulunabilmektedir. 

Psikoloji alanındaki araştırmalarını genişleterek, "dansın, kişinin temel karakter özelliklerini birebir yansıttığını" gösteren “Dansınız Karakterinizdir” çalışmasını gerçekleştirdi. Tuncay Vural'ın bu keşfi Kasım 2010'da Finlandiya'daki Jyvaskyla Üniversitesi'nce onaylandı. 
Tuncay Vural, patenti kendisine ait bu çok özel çalışmayı, "Dansınız Karakterinizdir" isimli tek kişilik gösterisinde komediyle harmanlayıp, izleyiciyle paylaşıyor. 

2011 yılında TRT’de, içeriği itibariyle "dünyada ilk ve tek” olan ve zihinsel & fiziksel unsurları bir bütün olarak ele aldığı “Ritmik Yaşam” programını hazırladı ve sundu. Ritmi Yaşam Programı 6 ay süresince yurt içi ve yurt dışında geniş bir izleyici kitlesine ulaşmış, izleyicilerin takipçi ve katılımcı olmalarını sağlamıştır. 

Tüm bu çalışmaların paralelinde, sentezi ve kullanım hakları kendisine ait olan “Bilinçli Ritmik Yaşam” eğitim ve koçluk programını 2005 yılında oluşturmuştur. Bilinçli Ritmik Yaşam, her bireyin kendisinde bulunan fakat farkında olmadığı için kullanamadığı somut ve soyut boyutlarını tanımasını ve tam kapasite ile yaşamına katabilmesini sağlayan bir yaşam programıdır. İnsanı farklı boyutlardan oluşan bir bütün olarak değerlendirmektedir. Temel amacı ise, bu boyutların birbiriyle etkileşimini ve uyumunu anlatarak, kişinin, sistemin bütünün kontrolünü ele almasını sağlamaktır. Bu kapsamda, duygusal zekâ, ruhsal zekâ, iletişim, stres yönetimi, fiziksel sağlık, zaman yönetimi, planlama ve organize etme, bilinçaltı-algı gibi pek çok başlığı içinde barındırmakta ve kişiye yaşantısıyla ilgili kullanım kılavuzu sunmaktadır. 

Tuncay Vural, çalışmalarında, istek ve hedefleri çerçevesinde, insanın huzurlu, mutlu ve başarılı bir yaşam sürdürmesinin önemini vurgulamaktadır. 

Hayatındaki en büyük amaçlarından biri ise, bilinçli yaşamayı ve zamanı doğru kullanmayı temel alan ve her insanın mutlaka bilmesi gerektiğine inandığı bilgileri mümkün olduğunca çok sayıda insana ulaştırmaktır. 
Bu doğrultuda, birikimlerini paylaşmak amacıyla, "Cennetin Lobisinde Sohbet" isimli kişisel gelişim kitabını yazmıştır. 

Vural, geliştirdiği "Bilinçli Ritmik Yaşam" isimli kişisel eğitim programını, merkez ofis olan "İstanbul" ve "Antalya" şubesinde vermektedir. 

Kaynakça bilgileri