Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi

Ön Kapak
SET Vakfı İktisadi İşletmesi

 Son beş yıldır PKK, FETÖ ve DEAŞ ile aynı anda savaşan Türkiye’nin en öncelikli ulusal güvenlik meselesi terördür. Ancak on yıllardır terörle mücadele veren ülkemizde konuya dair akademik değerlendirmelerin beklenen birikime ulaşabildiğini söylemek maalesef mümkün değildir.
Elinizdeki kitap terör konusuna farklı perspektiflerden yaklaşan bir grup akademisyenin bu amaca yönelik ortak bir çabası olarak doğmuştur. Konuyla ilgili çalışma eksikliğini gidermek ve farklı bakış açılarını ortaya koymak adına derlenen bu kitap terör sorununu bir bütün olarak incelemektedir. Hem teorik hem de ampirik değerlendirmelerle bilgi birikimi üretebilmeyi hedeflemektedir. Terör meselesi ona kaynaklık eden siyasal ve toplumsal nedenlerden finansal kaynaklarına ve oradan da dış desteğine uzanan farklı boyutlarıyla ele alınmaktadır.
 
 
TERÖRLE MÜCADELEYE STRATEJİK YAKLAŞIM
HASAN BASRI YALÇIN
 
PKK TERÖRİZMİNE ULUSLAR ÖTESİ BİR BAKIŞ
BELGIN ŞAN AKÇA, İLAYDA BILGE ÖNDER
 
ÇÖZÜM SÜRECİ SONRASI TÜRKİYE’NİN PKK İLE MÜCADELESİ
ÖZLEM KAYHAN PUSANE
 
“TERSINE RADİKALLEŞME” VE TERÖRLE MÜCADELE: DOST MU, DÜŞMAN MI?
ZEYNEP KAYA
 
TÜRKİYE’DE TERÖR TEHDİDİ VE TERÖRLE MÜCADELE
NECDET ÖZÇELIK
 
FETÖ VE PKK’NIN PROPAGANDA STRATEJİLERİ
FAHRETTIN ALTUN
 
PKK TERÖRÜ ILE ETKİN MÜCADELEDEN YENİ BIR SİYASİ SÜRECE GEÇİŞİN İMKAN VE SINIRLARI
TALHA KÖSE
 
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE TERÖR
EMINE ARI, REŞAT BAYER

 

İçindekiler

Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3
Bölüm 4
Bölüm 5
Bölüm 6
Bölüm 7
Bölüm 8
Bölüm 11
Bölüm 12
Bölüm 13
Bölüm 14
Bölüm 15
Bölüm 16
Bölüm 17
Bölüm 18

Bölüm 9
Bölüm 10
Bölüm 19
Telif Hakkı

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında

Fahrettin Altun

Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı.

Siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmaları bulunan Fahrettin Altun, 1976 yılında Almanya Stuttgart’ta doğdu.

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Altun, yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesinde tamamladı.

Altun, 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesinin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesinin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. Bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesinde İletişim Bölüm Başkanlığını ifa etti. Ardından 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

Prof. Dr. Fahrettin Altun, 2014-2018 yıllarında SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığını yürüttü. Bunun yanı sıra İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu.

Aylık Kriter dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Altun, TRT 1’de Enine Boyuna ve TRT Haber’de Dışa Bakış adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sundu, Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Daha önce de TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan Ayrıntı programını hazırlayıp sunan Fahrettin Altun, Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Modernleşme Kuramı kitabının müellifi olan Altun, SETA yayınlarından çıkan "Milletin Zaferi: 15 Temmuz", "Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi", "Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Mitler ve Gerçekler" ve "15 Temmuz’da Medya" kitaplarının yazarları arasında yer almıştır.

Kaynakça bilgileri