Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Eğitimi

Ön Kapak
SET Vakfı İktisadi İşletmesi, 4 Tem 2019 - 139 sayfa

Türkiye’deki Suriyeli çocukların eğitim süreci zor koşullarda hayatlarını devam ettiren birkaç neslin geleceğini doğrudan şekillendirecek bir süreçtir. Nitelikli bir eğitim imkanı Suriyeli çocukların kendilerine sağlıklı bir gelecek inşası kadar Türkiye’nin iktisadi, sosyal ve kültürel yaşamına daha fazla dahil olmalarına da olanak sağlayacaktır. Nitekim Suriye’de barış ortamının yeniden tesis edilmesi halinde bu ülkeyi yeniden inşa edecek nitelikli insan gücünün yetişmesi yine nitelikli bir eğitimle gerçekleşecektir. Bu nedenle hem bireysel hem de toplumsal boyutlarıyla birlikte Türkiye’deki Suriyelilerin eğitim süreçleri ciddiyetle tahlil edilmesi gereken önemli bir konudur.

Bu kitap Türkiye’de devlet okullarında eğitim gören Suriyeli çocukların eğitime erişim durumlarını ve eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne ilişkin öneriler geliştirmek amacını taşımaktadır. Dünyanın belki de en kalabalık mülteci nüfusunu barındıran bir ülke olarak Türkiye’nin bu alanda yaşadığı tecrübe uluslararası camianın da yeni karşılaştığı bir durumdur. Bu açıdan tüm sorunlara rağmen Suriyeli çocukların eğitimi noktasında Türkiye’nin geliştirdiği yöntem ve eğitim modelleri evrensel nitelikte olmalıdır.

 

Seçilmiş sayfalar

İçindekiler

Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3
Bölüm 4
Bölüm 5
Bölüm 6
Bölüm 7
Bölüm 8
Bölüm 14
Bölüm 15
Bölüm 16
Bölüm 17
Bölüm 18
Bölüm 19
Bölüm 20
Bölüm 21

Bölüm 9
Bölüm 10
Bölüm 11
Bölüm 12
Bölüm 13
Bölüm 22
Bölüm 23
Bölüm 24
Telif Hakkı

Sık kullanılan terimler ve kelime öbekleri

Yazar hakkında (2019)

Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Tarih bölümünde yan dal yaptı. Yüksek lisansını “Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Devlet Okullarında Karşılaştığı Sorunlar” başlıklı tez çalışmasıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitede doktora çalışmasına devam etmektedir. Eğitim sosyolojisi, eğitim politikaları, göç ve sosyal politikalar alanlarında çalışan Emin 2012’den beri Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörlüğü’nde araştırma asistanı olarak çalışmaktadır.

Kaynakça bilgileri